Met trots stellen wij onze Poëziegasten Mohamed Aachboun en Geluk op Zuid voor. Tweeduizendtwintig vieren we met Arabische liefdespoëzie en Geluksgedichten! Twee reeksen wonderschone dichtregels ingerold in Poëziewafels om met elkaar te delen tijdens HAPPY NEW BEGINNINGS!

Dichtbundel cadeau - Bij de wafels krijg je een dichtbundel van Geluk op Zuid of een mini-bundel van de vijf Arabische liefdesgedichten van Aachboun cadeau.  POËZIEREEKS # 2: MOHAMED AACHBOUN

Mohamed Aachboun is Katendrechter en dichter met Marokkaanse wortels. Mohamed heeft vijf gedichten uitgezocht uit zijn dichtbundel ‘10 x 10 liefdesgedichten’ voor vertaling. Het resultaat zijn wonderschone dichtregels (tweetalig) in flinterdunne wafels om te delen met HAPPY NEW BEGINNINGS!

1.1 / [...] dan doofden we onze nacht / zetten we thee voor onze ontmoeting / en trouwden onze monden opdat we niet zouden slapen.

1.2 / [...] het is voldoende / een druppel water, een gedicht en een stap achteruit / om de pijn van de horizon te doorlopen. [...]

1.3 / [...] en we zetten onze geheimen voort / wij borduren bogen van verbeelding voor / de aanschouwers.

1.4 / Telkens als ik onbedoeld / sommige gedichten naar je vraag / druppelen de rozen letters in mijn ogen als motregen.

1.5 / [...] Wat als ik jou op je verjaardag een wolk, een hart / en wijn zou schenken? / Zal ik je water zijn uit een thuisland dat ik ontgroei? / Of zul jij / in mijn schaarse leven een nieuw jaar zijn?


LOVE LETTER XL

Met het project LOVE LETTER XL hopen we een fragment uit een tweetalig liefdesgedicht van Mohamed Aachboun als gevelgedicht te kunnen plaatsen in de wijk. Een liefdesbrief XL door en voor bewoners van Katendrecht/Wilhelminapier.

Kies jouw favoriete liefdesgedicht uit via www.loveletterxl.nl

Love Letter XL is een samenwerking tussen DUTCH LOVE LETTERS en Stichting de Zoek naar Schittering, met dank aan Wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier en stichting Solidarodam.


  

POËZIEREEKS # 1: GELUK OP ZUID (editie 2019)   

Verrassende en mooie dichtregels over Geluk om HAPPY NEW BEGINNINGS te vieren! Geluk op Zuid was een gedichtenwedstrijd van stichting de Zoek naar Schittering met als thema GELUK voor alle kinderen van 9 tot en met 12 jaar in Rotterdam-Zuid. Fragmenten van drie (van de negen) winnende gedichten zijn inmiddels als gevelgedicht te bewonderen. Meer over Geluk op Zuid...

1.1 / Naila Saddik, 12 jaar // [...] Maar geluk heb ik al een tijdje / Geluk op Zuid / Is spikkels op een ijsje

1.2 / Imran Aridal, 9 jaar // [...] Droom groots / Bewonder klein / Dat jouw leven / Vol geluk kan zijn

1.3 / Maigely Rekondie, 11 jaar// [...] en geef elkaar een compliment / vallen kan maar opstaan moet

1.4 / Joëlle Gomes, 11 jaar // Geluk is slechts een woord / maar jij maakt het een daad

1.5 / Dieudonné Kiesel. 9 jaar // [...] Geluk komt van alles en iedereen / en als je alleen bent / komt dat geluk van jou