MADE IN CHINATOWN/KATENDRECHT
Katendrecht is de eerste Chinatown van Europa. Een wijk waar de bewoners nog steeds het Chinees Nieuwjaar vieren. Hier is het idee voor DUTCH LOVE LETTERS ontstaan en hier worden de Poëziewafels gemaakt.


Nieuwjaarstraditie/Poëziewafels te koop
Bewoners en bezoekers vieren het Westers en Chinees Nieuwjaar en delen met elkaar kleurige poëzie in traditioneel gebakken flinterdunne wafels volgens oma's recept.

Ieder jaar van 2-1 t/m 14-2 Valentijnsdag zijn de Poëziewafels te koop bij BAKKERSWERKPLAATS ROTTERDAM, Sumatraweg 22.
en Bosch&deJong Boekverkopers, Fenix Food Factory, Veerlaan 19d.

Bestellen
Is het Nieuwjaarsfeest van DUTCH LOVE LETTERS alweer voorbij en wil je nog meer Poëziewafels ronddelen? Mail DUTCH LOVE LETTERS je vraag.


Poëziewafel - los € 1,25 / Poëziewafel - in koker € 1,75
Traditionele oublies volgens oma's recept. Opgerold met een tekst van onze > Poëziegasten in het hart.

Opgerolde wafels symboliseren het ongeziene van het nieuwe jaar en werden in Noord-Oost Nederland gedeeld tijdens het nieuwjaarwensen. De dichtregel is geïnspireerd op een oud valentijns gebruik van geheime liefdesbriefjes in de wafels. Dit gebruik in combinatie met het Nederlandse wafelijzer zorgde in Azië voor de bijnaam Dutch love letters.Geschenkdoosje gratis bij 5 Poëziewafels (5 stuks = € 8,75)
Vijf brengt geluk binnen de Chinese cultuur. Daarom maken wij altijd reeksen van vijf (dicht-)regels. Wil je een reeks met elkaar delen of cadeau geven? Dat kan in een geschenkdoosje.Kuih Kapit - € 0,50
Naast de Poëziewafel bieden we de 'gewone' Kniepertjes/Kuih Kapit. Deze oublie is driekwart gevouwen naar Maleis gebruik. Door de vouwwijze wordt de flinterdunne oublie steviger en is de wafel makkelijk mee te nemen of te stapelen.